<

El bol de la felicitat

El bol de la felicitat
 

El bol de la felicitat és el recull de tres contes de diferents països. Cada un ens aporta una ensenyança de respecte i amor als altres. A través d´aquests contes descobrim què poden donar a la nostra cultura europea els altres pobles de la terra i com poden enriquir-nos.

 

El primer conte, "La història del didgeridoo", ens explica com van descobrir aquest instrument els pobles aborígens nòmades d´Austràlia i ens endinsa en el seu món i en la seva mirada respecte al sagrat. El didgeridoo és un instrument que fan servir per explicar contes dels seus avantpassats i per unir-se a la terra. Creuen que les vibracions d´aquest instrument són les mateixes que les del nostre planeta, en què tot està sempre en moviment. El toquen a les seves festes mentre alguns dansaires ballen i d´altres piquen de mans seguint els diferents sons, i és amb aquest ritual que es posen en contacte amb la terra, de la qual prové tot el que tenen.

 

El bol de la felicitat”, el segon conte, és el recull de dues històries orientals a través de les quals coneixem un altre instrument: el bol del Tibet, que fan servir els oradors i oradores en les seves meditacions. Explica la història d´una dona que, després de perdre el seu únic fill, descobreix en un llarg pelegrinatge que només trobem la felicitat quan ens donem als altres. El so màgic del bol del Tibet, o bol de la  felicitat, ens recordarà el conte i sobretot l´ensenyança que ens aporta.

 

El darrer conte, "Les dues àmfores", ens explica la història d'una àmfora perfecta i orgullosa i d'una altra de mig esquerdada, la qual, per aquesta deficiència, no pot fer la feina que hauria de fer: transportar aigua des de la font fins al poblat. Aquest conte ens ensenya que hem d´acceptar les nostres mancances perquè si la nostra actitud i el nostre cor són humils poden ser font d´alegria per a les altres persones.

 

 

 Si vols et pots baixar el dossier, prem el botó dret i guarda'l (en format pdf de  577K)